dijous, 23 de juny de 2011

ALGUNES REFLEXIONS...

Durant aquests dies, a diferents “foros” d’Internet s’han ocupat de crear  mal ambient amb comentaris de molt mal gust, alguns fins i tot ofensius, dirigits a uns i altres. Si ens parem a analitzar els arguments dels comentaris veiem que en moltes ocasions són interpretacions partidistes que intenten justificar unes accions o decisions des de l’amiguisme.
Personalment, crec que així no aconseguirem res de bo per la convivència al nostre poble.
Si realment el que volem és trencar amb aquestes dinàmiques ràncies i poc saludables en les que tot s’hi val, hauríem de parar i començar a treballar per construir un nou panorama, en el que independentment de les diferents formes en que puguem veure un mateix assumpte, estigui per davant el respecte als altres.
És important que diferenciem els conceptes d’opinió i informació. Als foros d’internet la gran majoria de vegades s’expressen opinions personals com si fossin informacions i això genera confusió.

En aquestes eleccions, els resultats han estat els que han estat, no donem més voltes!

El fet de que cinc grups polítics, hagin pactat per aconseguir que la llista més votada no tan  sols no tingués  l’alcaldia sinó que no formi part de l’equip de govern, és una realitat. Fins aquí, tot dintre de la legalitat (faltaria més!!!).

És fàcil fer interpretacions partidistes dels resultats electorals. Una d’aquestes interpretacions és que la fragmentació de vot significa que l’electorat vol un canvi. I jo em pregunto, canvi de què?
El que genera sorpresa és que ICV, PSC, ERC i ARA han hagut d’oblidar que han pactat amb un partit (UMdC) que porta a l’anterior alcaldessa i al Regidor d’Hisenda. Totes les crítiques cap a la Convergència i Unió que representaven aquestes persones deixa de ser rellevant. També sembla que hi ha una amnèsia voluntària per part de ICV, PSC, ERC i ARA de la crítica dura cap a la gestió d’aquestes persones i del grup al que representaven (CiU).

Crec que s’ha de ser realista i dir les coses pel seu nom. A ningú se li escapa que la única manera de treure del govern a les sigles que sempre han estat les més votades era aprofitar-se de la divisió interna. Si tenim memòria, ICV, PSC i ERC s’han aprofitat del que ells criticaven durant els últims mesos de la legislatura anterior.

Com ja he explicat altres vegades, des del primer moment de conèixer els resultats vaig intentar fer un pacte en el qual poguéssim estar TOTS els partits que volguessin  participar. I dic tots, ja que des del meu punt de vista tots som representants de diferents formes de pensar de la gent del poble. I per mi, tenir en compte aquesta realitat, és imprescindible per governar honestament un cop vist els resultats electorals.

No hi han partits bons o dolents, tots ells representen diferents formes d’entendre la nostra societat, hem de fugir del maniqueisme inútil. No tot és blanc o negre. Segur que amb el diàleg podrem trobar solucions vàlides per tots. Evidentment , als partits hi han persones i les persones ens podem equivocar, “som humans”.

Aprofito l’avinentesa per aclarir un rumor malintencionat que s’ha difós aquests dies:  “convergència ha posat a disposició el cap del Faure”.

És cert, que durant les negociacions d’aquests dies passats, alguns partits havien posat com a condició per pactar amb CiU  que el Sr. Faure  no estigués. La diferència amb el que s’ explica i la realitat és que va ser el mateix Sr. Faure qui va oferir la possibilitat de presentar la seva dimissió si ell era el problema per a la governabilitat.
Un cop l’escenari i els arguments per no pactar amb CiU desapareixen resulta que si que es pot pactar amb un partit, UMdC, que representa la majoria de l’equip de govern anterior. En canvi no volen pactar amb la CiU renovada. Permeteu-me que ho qualifiqui d’incoherent.
I no ens equivoquem, ICV ha sabut aprofitar l’ocasió que d’altra manera hagués sigut impensable.

En aquests moments estem a l’oposició i la nostra feina és procurar que el nou equip governi per a tothom. També exigirem que l’equip de govern sigui transparent i informi si es detecten irregularitats  ja que el grup de persones que representem Convergència i Unió som persones honestes i volem que la veritat de la gestió municipal sigui coneguda pels ciutadans. Esperem que tots el socis de l’actual equip de govern vagin en aquesta línia, també aquells que fins ara governaven.