diumenge, 11 de setembre del 2011

Manifest de CiU Viladecavalls amb motiu de l'11 de setembre de 2011

L’Onze de Setembre és una jornada de record i reconeixement a aquells que el 1714 van defensar Catalunya fins a les darreres conseqüències i, alhora, és també una jornada en la qual, any rere any, refermem el nostre compromís amb el país, amb la seva llengua, la seva cultura, els seus valors i la seva història.
Ara fa poc més d’un any, més d’un milió de catalans vam sortir al carrer sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” en una històrica demostració de força on es va posar de manifest que el poble català és un poble viu i enèrgic, que no accepta que cap tribunal trepitgi la seva sobirania, i que, recollint el relleu de les generacions que l’han precedit, treballa per preservar la llengua i la cultura catalanes com a elements centrals de la seva identitat.
Avui, pocs mesos després del primer aniversari d’aquella marxa multitudinària, vivim immersos en una dura crisi econòmica que està posant a prova la nostra cohesió social. Al mateix temps, som testimonis, com s’ha vist recentment, d’atacs contra el nostre autogovern i contra la llengua catalana que tenen com a objectiu debilitar les institucions troncals de Catalunya i diluir la nostra identitat nacional.
És per això que en motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, des de Convergència Democràtica de Catalunya volem recordar l’extraordinària capacitat que el poble català ha demostrat al llarg de la seva història per aixecar-se després de les desfetes i per enfortir-se davant de les adversitats. Estem completament convençuts que, amb valors com el treball, l’esforç i la unitat que des de fa segles han estat les nostres millors armes per superar les dificultats, aquesta vegada, per complicats que siguin els reptes se’ns plantegen, també ens en sortirem.
Treballarem amb aquests valors al capdavant per seguir el camí que amb un ampli suport social vam començar a traçar el 10 de juliol d’ara fa un any i que ens conduirà cap a la plena capacitat de decidir, sense límits, el nostre futur com a país.

Us desitgem una bona Diada a tots i a totes